Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 18:04

Φιλική νίκη επί της Κ17

Γράφτηκε από τον

Με σκορ 8-1 επικράτησε η ανδρική ομάδα του Παναιτωλικού της ομάδας Κ17 σε φιλικό που έγινε στο EMILEON.

Κριτική στο παιχνίδι δεν χωράει αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια.Τα τέρματα σημείωσαν οι Μαλεζάς (2’ και 33’), Άλβες (5’), Θεοδωρίδης (25’), Κάπελ (38’), Ετζενγκέλε (53’), Μορένο (72’), Βασιλείου (87’) και για την ομάδα Κ17 ο Κούστας (77’).

Αγωνίστηκαν οι: Ράφαελ (30’ Στεφανάκος, 60’ Κολοβούρης), Μπεχαράνο (46’ Μύγας), Σκαραμοτσίνο (46’ Κέβιν), Κούσας, Μαλεζάς (46’ Ετζενγκέλε), Κουτρομάνος (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι (67’ Κωνσταντινόπουλος), Θεοδωρίδης (67’ Μήλιος), Μαρτίνες (46’ Ρουσκουσέδα), Κάπελ (46’ Βασιλείου), Άλβες (46’ Μορένο).

Για την ομάδα Κ17 αγωνίστηκαν οι: Δαράβαλης, Μπελεβώνης, Κακούρης, Μπακογιάννης, Χονδρογιάννης, Πανάγου, Νταλακούρας, Κοντογιάννης, Παράς, Βασιλούδης, Γκασούκας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν επίσης οι Κούστας, Αναστασίου, Γιαννιώτης, Λαγός, Καρύπης, Ζερβουλάκος.

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 11:17

Κοντονής: «Αποτρέπουμε τα χειρότερα»

Γράφτηκε από τον

Οι ΠΑΕ που είναι αντίθετες με την αναβολή της 26ης αγωνιστικής της Super League δεν αναλογίζονται τις ευθύνες τους, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. 

Στο θέμα της αναβολής της 26ης αγωνιστικής της Super League και στις κινήσεις που κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι με την παύση στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας αποτρέπονται τα χειρότερα. 

«Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος όταν αναγκάζεται να αποφασίζει την αναβολή αγώνων ποδοσφαίρου, γιατί η λήψη τέτοιων μέτρων προϋποθέτει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτός ελέγχου όξυνση της βίας και της οπαδικής αγριότητας. Η απόφαση της αναβολής ελήφθη για να αποτραπεί περαιτέρω σοβαρή διατάραξη της δημόσιας τάξης και τελικά αποβλέπει στην προστασία των πολιτών», δηλώνει και για τους συλλόγους σχολίασε: 

«Ορισμένες ΠΑΕ βάλλουν κατά της κυβέρνησης επειδή ανέβαλε την αγωνιστική. Είναι προφανές ότι αδυνατούν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τις σοβαρές επιπτώσεις των όσων λέγουν και πράττουν». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις: «Είναι αμετάκλητη η απόφασή μας να ψηφιστεί από τη Βουλή ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά με διοικητικά μέτρα όταν έχουμε παρανομίες στους αθλητικούς χώρους». 

Ένα από τα μέτρα που θέλει να επιβάλλει ο Σταύρος Κοντονής στις ΠΑΕ είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Το ηλεκτρονικό-ονομαστικό εισιτήριο και ο έλεγχος αγωνιστικών χώρων δεν είναι καθόλου αστείο. Γιατί όμως δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή με υπαιτιότητα πολλών ΠΑΕ; Μήπως γιατί με αυτό τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και εμπεδώνεται η ασυδοσία;». 

Για το σχέδιο να μετατραπούν οι σύνδεσμοι σε Λέσχες σχολίασε: «Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία τους και τη λειτουργία τους με ευθύνη των ΠΑΕ. Επιδίωξη του νόμου είναι να εγκαλούνται απευθείας οι ΠΑΕ για τα επεισόδια των οπαδών τους. Οι ΠΑΕ πρέπει να γίνουν άμεσα υπεύθυνες των πράξεων που συντελούνται από τα μέλη των λεσχών τους. Σε αυτή την περίπτωση αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι ΠΑΕ θα έχουν έννομο συμφέρον και κίνητρο να μην γίνονται επεισόδια από οπαδούς τους για να μην τιμωρούνται». 

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 11:15

Μποροβήλος: «Δεν είναι λύση να αφαιρούνται βαθμοί»

Γράφτηκε από τον

Ο Γιώργος Μποροβήλος, εξέφρασε λίγα 24ωρα μετά το -3 στον Παναθηναϊκό την άποψη ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα της βίας μόνο με αφαίρεση βαθμών. «Θα υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος», σχολίασε. 

Τη δική του θέση για το θέμα των επεισοδίων και τις κυρώσεις που τις συνοδεύουν εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ την Πέμπτη επιβλήθηκε -3 στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει αυστηροποίηση των ποινών και πως οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να οδηγούνται σε δίκη, σχολιάζοντας ότι η αφαίρεση βαθμών δεν μπορεί απαραίτητα να δώσει τη λύση. 

Αναλυτικά μίλησε για:

- την συνεδρίαση της Δευτέρας στη Super League: «Θα κοιταχτούμε όλοι στα μάτια. Θα πούμε τι πρέπει να γίνει για να βρεθούν ουσιώδεις λύσεις που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή απομένουν 9 αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δρομολογήσουμε τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Τη Δευτέρα θα συγκαλέσω το Δ.Σ. της Superleague και θα ενημερώσω τους προέδρους για όλα όσα είπε ο υπουργός. Να δούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες. Να δούμε σε ποια κομμάτια μπορούμε να παρέμβουμε. Να βάλουμε κανόνες για τη νέα χρονιά». 

-το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες: «Θα πρέπει να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν για να λυθούν και να ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, να μπουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα. Είναι ξεχωριστές περιπτώσεις από γήπεδο σε γήπεδο. Υπάρχουν γήπεδα που είναι δημοτικά, αλλά για τα οποία πρέπει να γίνει συνεννόηση με την ΓΓΑ. Θα δούμε όλα τα προβλήματα, ώστε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες». 
- τις Λέσχες φιλάθλων που θέλει να δημιουργηθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Πρέπει επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Να αναφέρουν οι ομάδες το προβλήματα υπάρχουν, για να δρομολογηθούν οι αποφάσεις». 

-τα μέτρα που πρέπει να παρθούν: «Δεν διαφωνούμε σε πιο αυστηρά μέτρα. Να γίνει αυστηροποίηση των ποινών, αλλά κυρίως η εφαρμογή τους. Να βάλουμε κανόνες και, το κυριότερο, να εφαρμόζονται. Να τιμωρούνται αυστηρά οι φυσικοί αυτουργοί που δημιουργούν τα επεισόδια. Να πηγαίνουν σε δίκη, να τους επιβάλλονται αυστηρές ποινές. Μόνον έτσι θα παραδειγματιστούν. Δεν είναι λύση, όταν γίνονται επεισόδια, να αφαιρούνται βαθμοί. 

Μπορεί, για παράδειγμα, σε μια περίπτωση σοβαρών επεισοδίων να αφαιρεθούν βαθμοί και σε μία άλλη περίπτωση να επιβληθεί πρόστιμο. Θα υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος. Έχει ευθύνη το φυσικό πρόσωπο που προκαλεί τα επεισόδια και πρέπει να τιμωρείται. Έχουμε κανόνες, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε το προϊόν. Θέλουμε όλοι, και η πολιτεία και το ποδόσφαιρο, να βρεθούν λύσεις για παθογένειες δεκαετιών». 

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 20:33

Ανοιχτό για νέα αναβολή της SuperLeague

Γράφτηκε από τον

Με νέες δηλώσεις του ο Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν αγώνες της SuperLeague για δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Νέα αναβολή του πρωταθλήματος της SuperLeague μπορεί να έχουμε την Τετάρτη. Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις του στον Bήμα FM, ξεκαθαρίζοντας οτι όλα θα κριθούν από τα όσα θα του πουν οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας αρχής...

 

Αρχικά, δήλωσε πως: «Εκείνο που θα κάνει η πολιτεία είναι να ανακτήσει το δικαίωμά της, να παρεμβαίνει, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους γεγονότα και παθογένειες, για τη προστασία του κοινωνικού συνόλου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα τα πειθαρχικά όργανα των διοργανωτριών αρχών, να προστατεύουν τη δημόσια τάξη. Αυτό είναι καθήκον της πολιτείας το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο δεν το ασκεί. Εμείς δεν θεωρούμε, ότι σπάμε το αυτοδιοίκητο, με το να αναλάβει το κράτος και η πολιτεία αυτά που της αναλογούν». 

 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη επανέλαβε ότι «το ζήτημα είναι ότι εάν απειληθεί η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος, ότι δεν πρέπει να κάνει ότι εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να γίνουν για την πάταξη της βίας και την ευταξία και επισείουν ποινές, για παράδειγμα αποκλεισμό ελληνικών ομάδων σε διεθνή πρωταθλήματα, εμείς αξιολογούμε, ως ιερό μας καθήκον, να λύσουμε αυτό το θέμα της βίας και της διαπλοκής πού υπάρχει στον αθλητισμό και μετά να παίζουν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα». 

 

Για τις υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και έχουν μπει στα συρτάρια τόνισε: «Έχει να κάνει με ένα σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, που έχει στηθεί στο ποδόσφαιρο , έχει να κάνει με τους στημένους αγώνες, με μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί και σας λέω, ότι είμαστε απολύτως διατεθειμένοι να έρθουμε σε σύγκρουση. Γι αυτό το λόγο επισκέφτηκα τον υπουργό δικαιοσύνης τον καθηγητή τον Νίκο Παρασκευόπουλο και του ζήτησα να κάνει ότι είναι δυνατόν να επισπευσθούν αυτές οι δίκες και να ολοκληρωθούν για να υπάρχει απόλυτη εκκαθάριση». 

 

Απείλησε τέλος ότι ενδέχεται να υπάρξει επανάληψη του μέτρου, δηλαδή νέα αναβολή: «Θα περιμένω να συζητήσω με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, θα αναμένω τις εισηγήσεις, των κατά νόμου αρμοδίων φορέων και θα αποφασίσει η κυβέρνηση, θα εισηγηθώ στο Πρωθυπουργό και θα αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι. Εάν υπάρχει το ίδιο κλίμα κι αυτό περιγράφεται στις προτάσεις, που θα μου καταθέσουν, μπορεί να έχουμε νέα αναβολή». 

 

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 20:16

Φιλικό με τους Κ17 αύριο

Γράφτηκε από τον

Ασκήσεις τεχνικής με μπάλα, ασκήσεις συντονισμού – επιτάχυνσης, τακτική και παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο, περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Θεραπεία έκανε ο Λαζάρ. Πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης και θεραπεία ο Φωτάκης και ο Βιγιαφάνιες.

Αύριο Σάββατο στις 3.00 το απόγευμα θα γίνει φιλικό με την ομάδα Κ17.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 12:56

Πέντε ομάδες με ηλεκτρονικό εισιτήριo και κάμερες!

Γράφτηκε από τον

Μόλις 5 από τις 17 ομάδες του πρωταθλήματος είναι... έτοιμες και δεν χρειάζονται εργασίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες στα γήπεδά τους.

Πολύ δουλειά θα χρειαστούμε για να παρουσιαστούν όλες οι ομάδες έτοιμες να καλύψουν τις απαιτήσεις που ανακοίνωσε χτες ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Κοντονής, αφού μόλις 5 από τις 17 έχουν κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο στο γήπεδό τους και δεν χρειάζεται να κάνουν εργασίες.

Αυτές, σύμφωνα με αφιέρωμα της εφημερίδας «LiveSport», είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρομήτου και Κέρκυρας. Επίσης, υπάρχουν και ακόμα 4 ομάδες, οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Εργοτέλης, που διαθέτουν τον εξοπλισμό, αλλά είναι εκτός λειτουργίας και χρειάζεται επισκευή.

Από εκεί και πέρα, Ξάνθη, Βέροια, Πλατανιάς και Παναιτωλικός έχουν μόνο κάμερες, οι οποίες μάλιστα χρειάζονται επισκευή, αλλά δεν έχουν τουρνικέ, ενώ το αντίθετο ακριβώς ισχύει στο γήπεδο του Αστέρα. Τέλος, πέρα από την Νίκη που έχει αποχωρήσει, ΟΦΗ, Πανθρακικός και Καλλονή είναι στην χειρότερη θέση, αφού δεν διαθέτουν τίποτα από αυτά!

gazzetta.gr

 

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 21:32

Καλύτερα ο Φωτάκης

Γράφτηκε από τον

Κάθε μέρα και καλύτερα νιώθει ο Φωτάκης που ακολούθησε και σήμερα μεγάλο μέρος του προγράμματος. Από την άλλη ο Λαζάρ που δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί έκανε θεραπεία μαζί με τον Βιγιαφάνιες.

Ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού, ασκήσεις τεχνικής με μπάλα (passing game), επιθετική τακτική σε υποομάδες και παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο, περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις 3.00 το απόγευμα στο EMILEON.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 21:06

Ράφαελ: «Με συμβούλεψε σωστά ο Νικολαΐδης»

Γράφτηκε από τον

Ο Ράφαελ Μπρακάλι βραβεύτηκε ως MVP του τελευταίου αγώνα της ομάδας μας με τον Πανθρακικό, στον οποίο εκτός από τη γενικότερη πολύ καλή απόδοσή του, απέκρουσε στο 83’ πέναλτι του Ιγκόρ, διατηρώντας το 0-0. Παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα που επέστρεψα μετά από ενάμιση μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού. Κάθε τερματοφύλακας δουλεύει όλη την εβδομάδα για μια τέτοια απόκρουση και είναι η ίδια χαρά με αυτή του επιθετικού όταν σκοράρει. Είχα πληροφορίες από τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Νικολαΐδη για τον τρόπο που εκτελεί τα πέναλτι ο Ιγκόρ και αντέδρασα σωστά. Η απόκρουση αυτή έχει μεγαλύτερη αξία γιατί στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στον Πανθρακικό, είναι το πρώτο πέναλτι που χάνει. Αποδείχτηκε ότι μερικές φορές οι Βραζιλιάνοι τερματοφύλακες είναι πιο καλοί από τους επιθετικούς».

 

Την απονομή του βραβείου έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Τομαράς, ο οποίος δήλωσε:  «Στο πρόσωπο το Ράφαελ ο Παναιτωλικός έχει βρει ένα πολύ καλό τερματοφύλακα και όπως ξέρουμε οι καλές ομάδες ξεκινάνε από ένα πολύ καλό τερματοφύλακα. Εμπνέει σιγουριά, καθοδηγεί σωστά την άμυνα και πάντα είναι έγκαιρος στις επεμβάσεις του διαφυλάσσοντας την εστία της ομάδας, όπως έκανε και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανθρακικό».

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 15:02

Έτοιμοι με Ξάνθη Λάζαρ και Φωτάκης

Γράφτηκε από τον

Η προσωρινή διακοπή βοηθάει τον Παναιτωλικό όσο αφορά τους τραυματίες του αφού ο Λαζάρ με τον Φωτάκη που απουσίασαν στα δυο τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας αναμένεται να είναι έτοιμοι.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν βγάλει όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων αλλά αυτό αναμένεται σύντομα να συμβεί  και θα τεθούν στην διάθεση του Χάβου. 

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 14:54

Οι προτάσεις της ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της βίας

Γράφτηκε από τον

Μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της βίας καταθέτει η ΕΠΟ επισημαίνοντας πως το πρόβλημα είναι πολύπλευρο και δεν αρκεί μόνο η λήψη μέτρων από συγκεκριμένους φορείς.

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας κατέθεσε η ΕΠΟ. Αυτή, αφού σημειώνει πως δεν αρκεί η προσπάθεια από τους φορείς για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου με κοινωνικές ρίζες και προεκτάσεις, περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν στην καλύτερη αστυνόμευση, την καλύτερη εφαρμογή των κανονισμών, τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη διαπαιδαγώγηση. 

Αναλυτικά: 

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα ελληνικά γήπεδα, όπως αυτές έχουν επισήμως κατατεθεί επανειλημμένα στην πολιτεία. 

«Η βία, που εμφανίζεται σε ακραίες μορφές στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο, είναι, στη συντριπτική πλειοψηφία των γεγονότων, εξωγενής και ελάχιστη σχέση έχει με το ίδιο το άθλημα και τους πρωταγωνιστές του. 

Η αντιμετώπισή της, με βασικό στόχο την δραστική μείωση των φαινομένων, αποτελεί ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, η απάντηση στο οποίο μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (Πολιτεία, Αστυνομία, Δικαστικές Αρχές, Ομοσπονδία, Διοργανώτριες Αρχές, Π.Α.Ε. κλπ.) στη βάση ανάλογων συνεργασιών και θεσμικών κατακτήσεων που έχουν σημειωθεί την τελευταία τριακονταετία στις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. 

Στη συνεργασία αυτή θέση έχουν και οι Σύνδεσμοι Οργανωμένων Οπαδών στο πλαίσιο μιας αναγκαίας κανονιστικής παρέμβασης. 

Ενέργειες, που δεν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο και δυναμικό θεσμικό πλαίσιο και -το σημαντικότερο- δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς τον φυσικό αυτουργό των επεισοδίων δεν μπορούν, παρά τις δεδομένες καλές προθέσεις όσων τις αποφασίζουν, να οδηγήσουν στις αναγκαίες λύσεις. 

Ο λόγος; Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επιχειρείται να αντιμετωπιστεί η βία στους αθλητικούς χώρους χωρίς να συλλαμβάνεται ή να τιμωρείται ποτέ κανείς από τους φυσικούς αυτουργούς και χωρίς κατ' ελάχιστο να δυσκολεύεται η δραστηριότητα τους εντός και εκτός γηπέδων. 

Επείγει, λοιπόν, η ταχύτατη συνεννόηση της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου για την εκπόνηση σύντομα ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε τις παρακάτω παραμέτρους: 

α. την αναγκαία υποδομή, δηλαδή νέα γήπεδα ή πλήρως ανακατασκευασμένα ήδη υπάρχοντα που θα αποπνέουν πολιτισμό και στα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σύγχρονες μορφές ελέγχου (ηλεκτρονικό εισιτήριο κλπ.) και αστυνόμευσης 

β. την γρήγορη υλοποίηση μέτρων ελέγχου και αστυνόμευσης που περιγράφουν ένα νέο ρόλο της Αστυνομίας, ένα νέο πεδίο ευθύνης των Π.Α.Ε./σωματείων για τον εσωτερικό χώρο των γηπέδων και τη δυναμική συμμετοχή των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας 

γ. ένα νέο Κώδικα ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας των Συνδέσμων Οπαδών με σαφείς διατάξεις εγγραφής μελών, πλήρη έλεγχο και λογοδοσία των Συνδέσμων και των Π.Α.Ε. που τους παρέχουν την απαραίτητη πιστοποίηση χωρίς την οποία δεν μπορούν να ιδρυθούν 

δ. την, πιθανή, νέα σκλήρυνση των διατάξεων των κανονισμών που τιμωρούν πειθαρχικά τις ομάδες 

ε. την αλλαγή αντιμετώπισης των φυσικών αυτουργών από την Δικαιοσύνη, με βάση ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο τόσο για τις διαδικασίες όσο και για τον καταλογισμό ποινών σωφρονισμού και όχι εξόντωσης 

στ. τις απολύτως απαραίτητες διαδικασίες διαπαιδαγώγησης και πρόληψης στις μικρές ηλικίες με τη χρήση όλων των σύγχρονων μεθόδων πειθούς 

Χωρίς την εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου κανείς, με κανένα τρόπο και ποτέ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει με την αναγκαία επάρκεια τις εκδηλώσεις βίας στα γήπεδα, ειδικώς στη σημερινή συγκυρία όπου έχουν οργανωθεί και λειτουργούν κανονικοί στρατοί, η λειτουργία των οποίων ξεπερνάει τις περισσότερες φορές ακόμη και τις δυνατότητες ελέγχου που διαθέτει η Π.Α.Ε., τα συμφέροντα της οποίας υποτίθεται πως υπερασπίζονται. 

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει ότι είναι έτοιμη να μετάσχει σε ένα διάλογο ουσίας, με βάση τη δέσμη προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει περισσότερες από μια φορά στην Πολιτεία, ώστε σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα να οδηγηθούμε σε καταλήξεις υποχρεωτικές για την Πολιτεία και το Ποδόσφαιρο, με τον κάθε φορέα να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του». 

  • Ροή Ειδήσεων
  • Παναιτωλικός
  • P1926

Μάθε τα πάντα για το νομιμο στοιχημα online στο Betmasters.gr

 

Αρθρογράφοι

  • 1

Μόνο αυτός μην φύγει…

24 Φεβρουαρίου 2015
Μόνο αυτός μην φύγει…

Μετά από αρκετό καιρό επιστρέφω στην στήλη μου για να γράψω δυο πράγματα για τον Παναιτωλικό. Ο φετι...

  • 1

Με Έργο-τέλειο φτάνει και στο… “PANETOLIKOS!”

03 Φεβρουαρίου 2015
Με Έργο-τέλειο φτάνει και στο… “PANETOLIKOS!”

Η εποχή των «υπέρ πάντων αγώνων» τελείωσε και τώρα αρχίζει το… πρωτάθλημα για τον Παναιτωλικό! Έχοντ...

Τελευταία Σχόλια

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Μάρτιος 2015 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Βιντεοεπιλογές

Βιντεοεπιλογές